2021-11-03 07:51:57• hírek • Bede Emőke

A városközpont mellett három lakónegyed is ünnepi fényárba borul idén

Fotók 2020-ból (Készítette: Bajnai Botond)
Fotók 2020-ból (Készítette: Bajnai Botond)

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány 2020 után 2021-re is határozottan és visszavonhatatlanul rányomta a bélyegét, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ebben az idei évben is megpróbál igazi karácsonyi hangulatot teremteni a városban.

Maskulik Csaba városmenedzser keddi tévéinterjújában számolt be arról, hogy a héten megkezdődött Szatmárnémetiben az ünnepi fények felszerelése. Mivel az Október 25. téren és a Coposu sétányon még mindig zajlanak a felújítási munkálatok, ezért a hangsúly idén elsősorban a régi központon lesz, ahol egyebek mellett látványos fényfüzérek kerülnek majd a park fáira és bokraira, kihelyezésre kerül két fényalagút, ugyanakkor fel lesznek díszítve a parknál összefutó utcák is. Amennyiben a járványgörbe a továbbiakban is lefelé ível majd, minden adott lesz ahhoz, hogy a lakosság szabadon hangolódhasson itt a téli ünnepkörre - tette hozzá Maskulik.



„Tekintettel arra, hogy az új központot ebben az évben nem tudjuk kivilágítani, a kollégákkal közösen úgy döntöttünk, hogy a karácsony varázsát három lakónegyedbe is elvisszük. Ezek egyike a 17-es lakónegyed, azon belül is az UFO-park, ahol bőséges hely áll rendelkezésre, hogy a díszítő elemeket kihelyezzük. A második a 16-os lakónegyedben található Csend-park, ahol szintén elegendő tér van a dekorációk kihelyezéséhez. A harmadik helyszín pedig a Solidaritatii lakónegyed, pontosabban szólva az Anghel Saligny utcában található park, melyet a tavalyi évben elvégzett felújításnak köszönhetően teljesen más arculatot kapott” – fejtette ki a városmenedszer, hozzátéve, hogy a városközpontba idén is visszatér majd a sokak által kedvelt karácsonyi vásár, ahol kézművesek kínálják majd eladásra legszebb portékáikat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: